مراقبت و سلامتی

مزوتراپی مو یا پی آر پی ؟(تحقیقات علمی کدام روش را توصیه می کنند؟)

پیش از انتخاب راهکار درمانی برای ریزش مو باید علل آن بررسی شود، دلایل ریزش مو شامل عوامل محیطی، روانی، ژنتیکی و پاتولوژیک می باشد. روش ها و درمان های متفاوتی به عنوان حل مشکلات ریزش مو توصیه می شود. خوشبختانه امروزه روش ها و داروهای موثر زیادی در حل مشکلات ریزش مو شناخته شده، در میان آن ها تزریق مزو و پی آر پی جزء درمان های رایج و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است. در این مقاله به بررسی مقایسه میان این دو روش و مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت.

ریزش مو

مراحل رشد مو از آناژن( فاز فعال) که در آن فولیکول های مو طی مرحله رشد خود هستند شروع شده و وارد فاز کاتاژن( مرحله انتقالی) شده و در نهایت فاز تلوژن( مرحله استراحت) که در آن مو می ریزد و مجدد وارد فاز آناژن و رشد مجدد می شود. درمان هایی مانند استفاده از فیناستراید و ماینوکسیدیل موثر بوده اما بدلیل عوارضی ماننده اختلال در عملکرد جنسی، اختلالات خلقی، افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین داروهایی که موثر در بهبود مراحل رشد مو هستند مورد بررسی محققان و در نتیجه بعنوان درمان های موثر به بازار عرضه شد.

پی آر پی مو و مزایای آن

پی آر پی بعنوان یک درمان تحریک کننده در زخم های مقاوم بکار می رفته سپس مشخص شد می تواند سبب تکثیر فیبروبلاست های پوستی شود و سنتز کلاژن را افزایش دهد. در سال 2006، PRP به عنوان یک ابزار درمانی برای تقویت رشد مو تایید شد.این روش با گرفتن خون از بیمار و قرار دادن آن در دستگاه سانتریفیوژ برای جدا کردن پلاکت ها از بقیه اجزای خون انجام می شود، سپس پلاکت های غلیظ به طور مستقیم به ناحیه آسیب دیده تزریق می شوند و چون پلاسما غنی از پلاکت شامل صدها مولیکول فعال زیستی ، گرانول های آلفا و سایر فاکتورهای رشد و تکثیر سلولی است، سبب انتقال فاکتورهای رشد و تکثیر و تمایز در بافت هدف می شوند، است.ثابت شده است که پی آر پی در کمک به فولیکول های مو بسیار موثر است در فاز انبساط( فاز فعال مو) باقی می ماند و در نتیجه موهای ضخیم تر و بلندتر می شود.

مزوتراپی و مزایای آن

مزوتراپی طیف وسیعی از تزریقات کم تهاجمی است که کاربردهای فراوان دارد، در مزوتراپی مو تونیک و ویتامین ها و حتی هورمون ها و فاکتورهای رشد مورد نیاز مو به پوست سر تزریق می شود. در مزوتراپی مواد به لایه میانی پوست سر( درم) تزریق می شوند و چون فولیکول های مو در این ناحیه قرار دارند درمان موثرتری اتفاق می افتد. در روش هایی مانند ماساژ مزو روی سطح پوست به دلیل عبور کم مزو از لایه اپیدرم و رسیدن به لایه درم درمان کم تر موثر واقع می شود.مزوتراپی بدلیل بهبود در جریان گردش خون و کنترل چربی و عملکرد غدد سبوم باعث کاهش ریزش مو و تقویت آن می شود. علاوه بر آن موثر در مراحل قبل از کاشت مو( بدلیل افزایش جریان خون)، طی مراحل کاشت( درمان ادم و تورم) و بعد از کاشت مو( بهبود زخم ها و تقویت گرافت ها) می باشد.

عوارض پی آر پی

در روش پی آر پی چون خون خود شخص تزریق می شود امکان آلرژی بسیار کم است اما سایر عوارض این روش شامل:

  • تورم
  • سر درد
  • خارش
  • خونریزی موقت در محل تزریق

عوارض مزوتراپی

  • درد در مخل تزریق
  • خارش
  • کبودی
  • واکنش های آلرژیک

پی آر پی مناسب چه کسانی نیست؟

  • افرادی با سابقه مصرف مواد مخدر
  • افرادی سابقه مصرف الکل
  • افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند.
  • افرادی که منظم و روزانه سیگار می کشند.

مزوتراپی مناسب چه کسانی نیست؟

  • افراد مبتلا به بیماری هایی نظیر ایدز، هموفیلی و هپاتیت
  • افرادی که داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.

نتیجه گیری

به نقل از jcimcr.org پس از تحقیقات متفاوت روی تیم های مختلف نشان داده شد در اکثر موارد پی آر پی و استفاده همزمان ماینوکسیدیل بهترین میزان بهبود و رضایت را دارد. بنابراین روشPRP بدلیل راندمان بالاتر، عوارض جانبی کمتر روش مناسب تری در درمان ریزش مو و مخصوصاً آلوپسی می باشد. اما روش مزوتراپی نیز به عنوان درمان مکمل در کاشت مو توصیه می شود، علاوه بر این تعداد جلسات و پروسه درمان در پی آر پی کوتاه تر از مزوتراپی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *